Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

"BRAMBORAČKA NA ZIMU" - super polotovar a rychlovečeře je coby dup :-))

0.0
"BRAMBORAČKA  NA  ZIMU" - super polotovar a rychlovečeře je coby dup :-))

Potřebné ingredience

30dkg celeru, 30dkg mrkve, 20dkg petržele, 30dkg kapusty, 17dkg pórku, 16dkg kedluben, 14dkg cibule, 14dkg květáku, 3dkg petrželové nati, 3dkg celerové nati, 2dkg česneku, 33dkg soli, 20dkg másla.

Postup přípravy

Veškerou zeleninu očistím, operu, osuším - co jde, nahrubo nastrouhám, zbytek nakrájím na nudličky. Natě posekám, česnek prolisuju, vše prosypu solí, zamíchám a zaliju rozpuštěným máslem. Směs napěchuju do skleniček, uzavřu víčky a nechám v chladu. Pak už se jen zelenina hodí na cibulku, přidají se brambory, trošku pepře, kmínu a majoránky, pokud nebaští dětičky, rozdrobíme kousek masoxu, zalije se vodou, povaří se do změknutí brambor a zahustí se jíškou z hladké mouky. Ještě upéct růžovoučké vdolky sypané mákem (mám v receptech) a VÝÝÝÝÝBORDELNÁ RYCHLOBRAMBORAJDA se může podávat !!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

moschus 30. 1. 2008, 20:11
Omlovám se.Ale mám ještě jeden dotaz. *-)Níže Blance píšete,že to nemusí být v lednici a přesto to má být v (snehulak).chladu.Do kolika stupňů se to může skladovat?Když to dám do špajzky a v létě bude vedro nezkazí se to?A co se stane,když to budu sterilovat. *-).Omlouvám se za ty dotazy moc zkušeností se zavařováním jsem ještě nepobrala (smich). (hello)
moschus 29. 1. 2008, 23:18
Prosím jak dlouho a pri kolika stupních sterilujete.V receptu to psané nemáte.Díííííííííííííííííky Monča (plaz) (child2) (hello) (hello) (hello)
Lukrato 30. 1. 2008, 7:51
@moschus Moni, už se to nesteriluje - stačí udělat podle receptu, pečlivě uzavřít víčky a nechat v chladu ( domácí kečup z mých receptů se už taky nesteriluje - ale musí se dávat pozor, aby byly sklenice i víčka ´plně čisté a pečlivě se to musí uzavřít.... )
Bubáková 19. 11. 2007, 21:18
Dobrý večer Lucko ,zaujal mě tento receptík jak dlouho vydrží ta směs v lednici ??? děkuji ,Blanka (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) :-)
Lukrato 19. 11. 2007, 21:47
@Bubáková Blani, ono to nemusí být v lednici ! Je to sterilované jako třeba okurky a mně to vydrží rok i déle..... :-$ :-$ :-$
Sabatt 30. 1. 2008, 20:15
@Lukrato Rok i déle? a to máslo se nekazí?
Bubáková 19. 11. 2007, 21:52
@Lukrato Děkuji ???? |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie